Introduktion til NemHandel

nemhandelsbanner

Producerer du store mængder af papir på tilbud, ordrer, fakturaer, kontoudtog, prislister og så videre? Du kan nu undgå dette ved at sende dine dokumenter direkte fra dit økonomisystem til dine kunders og leverandørers økonomisystemer. Systemerne behøver ikke være af samme fabrikat for at kunne “tale sammen”. Med Faturablanketten kan du sende fakturaer til det offentlige helt gratis.

Hør hvordan Brian Kejlstrup  fra Fri Cykler gør sin hverdag lettere ved at bruge Fakturablanketten:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Hør hvordan Pia Schytz fra ABM Nortek bruger Fakturablanketten:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Send din faktura nemt og sikkert

NemHandel er en teknologi, som gør det muligt at sende forretningsdokumenter nemt og sikkert via internettet, og som samtidig sikrer, at dokumenterne kan læses af modtagerens it-systemer. Dokumenterne sendes krypteret, og man modtager en kvittering, når dokumenterne er nået frem. Du kan udveksle nedenstående dokumenter, både med kunder og leverandører.

  • Prisliste
  • Ordre
  • Ordrebekræftelse
  • Faktura
  • Kreditnota

YouTube-forhåndsvisningsbillede

NemHandel – hvordan?

NemHandel er baseret på en international standard og kan bruges, både når du handler med andre virksomheder, og når du handler med det offentlige.

Det betyder, at når du opretter en faktura og sender den elektronisk til en kunde, så kan kundens IT-system umiddelbart forstå og behandle fakturaen. Denne sendes krypteret (kodet) via internettet, og du modtager en kvittering, når fakturaen er nået frem til kunden.

YouTube-forhåndsvisningsbillede

Selve teknologien bag er usynlig for dig, men den kan få stor betydning for din forretning. Den grundlæggende infrastruktur er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen.

Læs mere om Nemhandel

NemHandel som obligatorisk standard – Hvis du har kunder i det offentlige skal du bruge NemHandel, når du sender fakturaer.

Dokumenter og profiler – NemHandel er mere end fakturaer. Med NemHandel kan du sende en hel række dokumenter der gør det muligt at digitalisere flere af dine forretningsgange.

Nemhandel er sikker – NemHandel bruger en infrastruktur kaldet OIO RASP. Når du bruger OIO RASP sender du dine dokumenter, nemt og sikkert over internettet – direkte fra din computer til din modtagers.

NemHandelkonsulenter – Få en oversigt over konsulenter der kan hjælpe dig igang med Nemhandel.

VANS og NemHandel – NemHandel afløste det tidligere ‘OIOXML elektronisk faktura’. Med NemHandel sender du dine fakturaer over internettet ved hjælp af OIO RASP, mens det gamle ‘OIOXML elektronisk faktura’ brugte VANS-netværket. Med NemHandel behøver du ikke længere at bruge VANS, men det er stadig en mulighed.

Print Friendly