Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Glem ikke logistikken

Web og e-handel Vejledning

Aktiviteter i forbindelse med indkøb, transport og lagring samt den informationsbehandling, der følger med, er alle del af en virksomheds logistikopgaver. 

Logistikken er afgørende for succesfuld e-handel, fordi bl.a. fleksible leverings- og returneringsmuligheder har betydning for kundeoplevelsen, hvilket gør det til et vigtigt konkurrenceparameter.

Nogle mener, at levering og logistik vil blive afgørende for, hvilke virksomheder der bliver vinderne i fremtidens e-handel. Dermed er det de klassiske handelsparametre – ydelserne knyttet til varerne – der  bliver afgørende for den enkelte virksomheds konkurrenceevne.

Udfordringen for mange virksomheder er håndteringen af returvarer, ordreændringer, leverandører og integration af flere it-systemerne både når det gælder den eksterne kontakt med kunder og samarbejdspartnere men også internt fx på lageret.

Leveringsoplevelsen afgørende for kundeoplevelsen

På den ene side har e-handel og den øgede internationalisering gjort det sværere at konkurrere på pris, produkter og kvalitet. På den anden side vælger mange at handle online, fordi det er nemt og tidsbesparende. Har du en webshop, bør du derfor sørge for at have et godt indblik i, hvad der skal til for at gøre den nem og tidsbesparende for dine kunder.

Logistikopgaverne er et af de områer, hvor der typisk er store gevinster at hente herunder leveringsoplevelsen, fordi den er væsentlig for den samlede kundeoplevelse. Forbrugernes krav til hurtigere leverance er tiltagende og forventningerne til online handel skærpes i takt med den optimering og effektivisering der sker i de danske og internationale webshops.

Selvafhentning er den nye trend dvs. droppoint levering eller selvhenterprincippet, hvor kunden selv afhenter varen på en opsamlingscentral. Løsninger der er billigere for både kunder og webshop og hvor der samtidig er god mulighed for at opnå en højere kundetilfredshed med leveringen.

 

 

 

Læs videre:

Relateret indhold: Glem ikke logistikken

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.