Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Webshop-platforme

Web og e-handel Vejledning

Herunder finder du eksempler på nogle af de mest anvendte webshop-platforme i Danmark.

Magento

Magento er blandt de mest anvendte open source e-handelsplatforme verden over. Du får en høj grad af fleksibilitet og grundet Magentos størrelse  har mange programmører specialiseret sig i Magento.

På grund af Magentos kompleksitet og fleksibilitet kører platformen ofte lidt langsomt. Du skal have en Magento-venlig host for at opnå optimal hastighed på din webshop.

Alternativer til Magento

PrestaShop, der også er en open source platform, kan være et godt alternativ til Magento. PrestasShop tilbyder ikke samme antal funktioner som Magento, men kan være lettere at komme i gang med.

Andre alternativer er VirtueMart og Zen Cart. Disse to har, ligesom PrestaShop, færre funktioner end Magento. Faktisk er de målrettet brugere, der kun ønsker en lille smule mere end nødvendigt. Hvis Magentos mange funktioner virker uoverskuelige, så er et af disse alternativer måske vejen at gå.

WooCommerce

Måske har du allerede en WordPress-hjemmeside, som du gerne vil beholde. Med WooCommerce – et plugin til WordPress – kan du gøre din WordPress-side til din webshop. WooCommerce, der også er en open source-løsning, er nem at komme i gang med, og du får mange muligheder for at designe en god webshop. Det indeholder ikke samme muligheder som for eksempel Magento, men giver dig de basale funktioner, du har brug for at kunne sælge et produkt eller service online.

Hvis du allerede har en blog eller hjemmeside i WordPress og har et ønske om at starte en simpel webshop med et mindre produktudvalg, så kan WooCommerce være et godt valg for dig.

Shopify

Shopify er en hosted webshop-platform kendt for flot design og god brugervenlighed. Du kan starte en webshop med Shopify uden nogen viden om programmering. Dog skal du med en hosted shop fra Shopify afgive en lille procentdel af din omsætning til Shopify. Shopify tilbydes i flere versioner, der alle koster et månedligt beløb. Ved de billigere versioner får du færre funktioner og skal afgive en større procentsats af din omsætning til Shopify. Omvendt kan du vælge en anden version, hvor du betaler et større månedligt beløb, der til gengæld nedsætter procentsatsen samt giver dig flere funktioner.

Eftersom Shopify tilbydes i flere moduler, kan du måske finde en version, der matcher netop dit behov. Så foretrækker du en simpel og flot platform, så kan shopify måske være løsningen for dig.

DanDomain

DanDomain er den mest anvendte webshop-platform i Danmark. DanDomain har via deres mangeårige erfaring som dansk webshop-platform et godt kendskab til de danske webshopejeres behov og kan modsat internationale spillere som fx Shopify tilbyde langt bedre supportmuligheder. På trods af, der er tale om en hosted platform, så er der relativt gode muligheder for at lave forskellige relevante udvidelser med DanDomain-platformen.

DanDomain anvendes ofte til mindre webshops, hvor virksomheden sætter pris på trygheden, der følger med en hosted løsning. Det kan for eksempelvis være ”nybegyndere”, der introduceres til e-handelsmarkedet.

Eksempler på komplette E-handelsplatforme til større og mere komplekse behov

Episerver

Episerver er en komplet cloud-baseret platform, der tilbyder funktionalitet til CMS, markedsføring og e-handel til både B2C og B2B. Platformen er baseret på Microsofts .Net arkitektur. Den er brugervenlig og skalérbar og velegnet til virksomheder, hvor flere afdelinger, personer, arbejdsprocesser og sprog skal arbejde sammen på platformen.

Episerver partnere udvikler og tilbyder forskellige e-handelsløsninger baseret på Episerver produkterne. Eksempler på salgs- og implementeringspartnere er netcompany, Vertica og Creuna.

SAP Hybris

SAP Hybris er en omni-channel e-handelsløsning, baseret på SAP´s åbne, robuste arkitektur og udviklet til at håndtere behovet for stor trafik, mange transaktioner og høj grad af skalérbarhed.

SAP Hybris tilbydes som ”on premise”, cloud-løsning og som ”hosted” løsning. SAP Hybris tilbydes i Danmark gennem deres partnerne fx Capgemini & Sogeti og Infosys.

uCommerce

uCommerce er en fleksibel .Net-baseret e-handelsplatform, der er fuldt integreret med Umbraco og Sitecore CMS. Den har  standardintegration til forskellige ERP-systemer, indbygget personalisering og kampagnemuligheder og er velegnet til både B2B- og B2C-virksomheder

Platformen findes i en gratis basisversion samt to licensbaserede udgaver afhængigt af hvilke behov den skal understøtte. Den er særligt velegnet til større e-handelsløsninger og giver fx mulighed for flere webshops med forskellige design og købsforløb.

Læs videre:

Relateret indhold: Webshop-platforme

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.