Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Splittest og konvertering

Web og e-handel Vejledning

Splittest en simpel måde at teste hjemmesideændringer. Ved at splitteste sikrer du, at ændringerne er gunstige og fører til bedre konvertering.

Hvad er konvertering?

Ved ”konvertering” forstås det at få sine kunder/besøgende til at udføre den eller de handlinger, man gerne vil have dem til. Handlingen kan bestå i at tilmelde sig nyhedsbrevet, købe et produkt eller noget helt andet. Man kan sige, at en bruger ”konverterer”, når han eller hun foretager den handling, du ønsker.

Som udtryk for, hvor god din hjemmesides konvertering er, bruges begrebet konverteringsrate. Konverteringsraten viser, hvor mange procent af dine besøgende, der konverterer. Har du 100 besøgende, hvoraf 3 konverterer, så er konverteringsraten 3 %.

Hvad er en splittest?

En splittest (kaldes også for en A/B splittest) er en metode til løbende at teste dit website’s konverteringsrater på de enkelte sider. I en splittest fordeler du hjemmesidetrafikken jævnt mellem to eller flere sider – typisk side A og B.

I den periode, hvor splittesten kører, ser halvdelen af de besøgende én side, mens den sidste halvdel ser den anden side. Efter perioden kan du se, hvilken af dine to sider, der har haft størst succes. Du kan teste mange forskellige elementer med en splittest – for eksempel farver, billeder, overskrifter, tekster m.fl. Du definerer på forhånd, hvilken handling, du ønsker, at brugeren foretager. Hvis brugeren foretager handlingen, godskrives den side, som brugeren fik vist.

Hvorfor splitteste?

Hjemmesideoptimering er altid vigtigt, men mange foretager ofte hjemmesideændringer ud fra, hvad de tror er bedst for konverteringen, i stedet for at vide, hvad der er optimalt. Splittests eliminerer gættelegen og sikrer, at dine ændringer er positive – du slipper altså for uvidende at eksperimentere med din hjemmeside.

Ved hele tiden at splitteste, optimerer du din hjemmeside, hvilket fører til bedre konvertering. Derudover kan splittests give dig et værdifuldt indblik i dine besøgendes ageren.

Kom godt i gang med splittests – se videoguide her

Læs videre:

Relateret indhold: Splittest og konvertering

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.