Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Valg af webshop

Web og e-handel Vejledning

Det er vigtigt at overveje, hvilken platform, der er den rigtige for netop din webshop. Skal du vælge en hosted løsning? eller er en open source platform at foretrække? Herunder kan du læse om mulighederne samt fordele og ulemper ved forskellige webshop-løsninger.

Hosted webshop-løsning

Med en hosted løsning får man en standardiseret webshop, hvor man ikke selv kan redigere de bagvedliggende programkoder for webshoppen. Med andre ord køber man en webshop-løsning hos en leverandør, som man typisk betaler et fast beløb for per måned. DanDomain, Wannafind og Scannet er nogle af de mest anvendte hostede webshop-løsninger i Danmark.

 

Fordele ved hostede webshop-platforme

 • En god måde at starte på
  Har du aldrig haft en webshop før, så er en hosted platform en fin måde at starte på, da den giver dig alt det, du har brug for, uden det bliver for kompliceret.
 • Færre problemer
  I modsætning til gratisløsninger findes de hostede løsninger typisk ikke i så mange forskellige versioner. Derfor slipper man for typiske problemer i forhold til kompatibilitet m.m. Skulle der opstå uventede problemer, kan man oftest få gratis support fra leverandøren.
 • Fast pris
  En hosted webshop-platform kan være forholdsvis dyr, men til gengæld betaler man en fast pris, hvorfor man slipper for mange uforudsete omkostninger.

 

Ulemper ved hostede webshop-platforme

 • Høj pris for udvidet funktionalitet
  Hvis man skal have adgang til mere avanceret funktionalitet, kan prisen hurtigt overstige 1000 kr. pr. måned.
 • Bundet løsning med begrænsninger
  E-handelsmarkedet er i udvikling hele tiden, og derfor kan det blive nødvendigt med nye tiltag til din webshop i ny og næ for at følge med tiden og måske opnå konkurrencemæssige fordele. Men med en hosted løsning kan det blive dyrt – og i værste fald afviser udbyderen de ønskede tiltag. Det kan skabe problemer og sætte en begrænsning på din webshops vækst. Du kan derfor i sidste ende blive tvunget til at skifte væk fra en hosted webshop-platform.

Open source platform

Med en open source platform har du, modsat en hosted løsning, adgang til de bagvedliggende programkoder. Dermed kan du selv eller din programmør ændrer i programmet, som du vil. Open source giver mere frihed og flere muligheder for at optimere webshoppen efter dine unikke behov. De mest kendte open source webshop-platforme i Danmark er PrestaShop og Magento.

 

Fordele ved en open source webshop-platform

 • Få det, som du vil
  Der er selvfølgelig forskel på de forskellige løsninger, men med en open source webshop-platform kan du lave din webshop præcis, som du ønsker det, hvis blot du eller din programmør er dygtig nok. Desuden findes der et stor antal udvidelser, hvoraf mange er enten gratis eller kan fås til billige penge. Du kan til enhver tid skifte host eller programmør, hvorimod du med en hosted platform er mere fastlåst.
 • Billig løsning
  Du skal fortsat betale for hosting og en betalingsgateway, men selve webshop-platformen er oftest gratis. Dog skal du formentlig have hjælp fra en ekstern programmør, der kan foretage de ønskede ændringer for dig, hvis du ikke selv er i stand til det.
 • Hjælp fra community
  Måske tænker du, at du står helt alene med en open source løsning, men som oftest kan du få hjælp fra løsningens community, hvor folk hjælper hinanden – særligt hvis den valgte platform er en af de større open source løsninger. Hermed kan du hurtigt få hjælp til mange af dine eventuelle problemer.

 

Ulemper ved en open source webshop-platform

 • Risiko for kompatibilitetsproblemer
  Du risikerer at opleve flere problemer med open source platforme, alt afhængig af serverindstilling, softwareversion, udvidelser m.m. Derfor må du regne med at bruge lidt ekstra tid på at opdatere udvidelser og udbedre eventuelle fejl.
 • Du har ofte brug for hjælp
  Open source webshop-platforme giver flere muligheder, og det kan gøre det mere uoverskueligt i starten. Er du ikke selv så teknisk, må du ofte betale for at få hjælp til at komme i gang.
Læs videre:

Relateret indhold: Valg af webshop

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.