Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

10 mio. kr. til Digital Vækstkultur i SMV

Nyheder Aktuelt

digital-vaekstkultur

Erhvervsstyrelsen har udvalgt Digital vækstkultur i SMV’er. som det projektforslag, der de næste år skal bidrage til at fremme e-handel og digitalisering i mindre danske virksomheder via bl.a. uddannelsesforløb og netværk.

Erhvervsakademi Lillebælt er projektkoordinator for en række partnere blandt andet uddannelsesinstitutioner, innovationsnetværk og brancheorganisationer. IBIZ Center udgør også en mindre del af konsortiet og vil bidrage med viden og erfaringer med digitalisering i mindre virksomheder.

Vi glæder os over, at vores projekt er blevet udvalgt, og vi ser frem til sammen med andre erhvervsakademier og øvrige partnere at gøre en forskel for virksomhederne og deres medarbejdere, så de bliver bedre rustet til den digitale omstilling.

Jan Lund, Udviklingschef ved Erhvervsakademi Lillebælt

Digitalisering vigtig faktor i produktivitetsvækst

Målet er at det nye, landsdækkende initiativ er, at min. 150 små og mellemstore virksomheder får styrket deres digitale kompetencer. Baggrunden for Erhvervsstyrelsens udbud er nemlig, at der er en tæt sammenhæng mellem virksomheders digitalisering og produktivitetsvækst, men mange små og mellemstore virksomheder halter alligevel fortsat bagefter den digitale udvikling. Derfor er der et stort potentiale i at forbedre virksomhedernes digitale kompetencer gennem en målrettet indsats for ledere og medarbejderne.

Det nye, landsdækkende initiativ, der medfinansieres af midler fra EU’s Socialfond, skal være med til at realisere dette potentiale. Initiativet ligger i forlængelse af en række kompetenceforløb, der blev afviklet i regi af e-handelspartnerskabet.

“Det er helt afgørende, at vi hjælper vores små og mellemstore virksomheder med på den digitale bølge, så de kan konkurrere på det internationale marked. Med investeringen fra EU’s Socialfond giver vi virksomhederne et nødvendigt kompetenceløft, så de kan udvikle deres virksomhed gennem digitale løsninger, fx ved bedre brug af e-handel”.

Anders Hoffmann, Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen har vurderet Digital vækstkultur i SMV’er,  som det bedste projekt i en åben ansøgningsrunde. Der etableres et træningsforløb for 150 virksomheder, som vil blive rekrutteret på tværs af landet og brancher.

Læs mere om projektet og se kontaktinformationer på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Læs videre:

Relateret indhold: 10 mio. kr. til Digital Vækstkultur i SMV

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.