Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

56 mio. kr. til smart og innovativ byudvikling

Nyheder Aktuelt

smart

Udvalgte kommuner kan i øjeblikket søge om at få del i 56 mio. kr. i EU-medfinansiering til ’smart’ urban innovation. Effekten af indsatsen skal være flere innovative SMV’er og reduktion af energiforbruget i byerne via digitale og bæredygtige løsninger på byernes miljømæssige udfordringer.

Ansøgningsfristen er 6. januar 2017, hvorefter ansøgningerne vurderes i et indstillingsudvalg. Udvalget indstiller et mindre antal strategier til Erhvervsstyrelsen, som træffer endelig afgørelse om tildeling af midler fra Regionalfonden.

Intelligente byer

Udvikling går retning af, at fremtidens byer vil vi alle være forbundet via tingenes internet (IoT). Byens elementer som lygtepæle, affaldscontainere og trafiklys vil være udstyret med intelligente sensorer, der er forbundet via internettet. Dermed vil vi få adgang til data i realtid om, hvornår den næste bus kører, hvor der holder en ledig delecykel eller delebil, og hvor vi finder den nærmeste parkeringsplads, kaffebar, skraldespand eller toilet. På samme måde vil digitale teknologier kunne bidrage til at løse social-, klima- og miljømæssig udfordringer i byerne.

Hvad er smart urban innovation

De store og mellemstore byer i Danmark tiltrækker flere og flere mennesker. Det sætter byerne under pres. Konsekvensen er udfordringer af blandt andet social-, klima- og miljømæssig karakter. Urbaniseringen kræver derfor, at offentlige myndigheder tænker i nye løsninger og åbner for nye muligheder, fx øget genbrug af vand og øget genanvendelse af ressourcer i spildevand og affald.

Lige nu har kommuner med byer på over 30.000 indbyggere mulighed for at søge EU-medfinansiering til indsatser inden for bæredygtig, grøn byudvikling, som resulterer i reduceret energiforbrug og et øget antal af innovative SMV’er.

Læs mere om projektet på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Læs videre:

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.