Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Danske virksomheder har svært ved at se potentialet i (big) data

Nyheder Aktuelt

Onsdag d. 18. marts afholdt IBIZ-Center seminaret Sådan bruger du data til at styrke din forretning målrettet detailhandlen med indlæg af bl.a. Mads Voigt Hingelberg, InnovationLab. Formålet med arrangementet var at præsentere konkrete eksempler på datadrevet forretningsudvikling i detailhandlen – fra de basale data fx antallet af besøgende og antallet af køb i din fysiske butik eller webshop, til hvordan disse data kan benyttes til at planlægge og forudsige dit salg.

Datadrevet detailhandel

Få virksomheder blandt de mange deltager

Med de gode eksempler og budskabet, om at du kan komme godt i gang med simpelt værktøj som excel-ark, var det tanken, at virksomhederne skulle gå derfra inspirerede og motiverede til at benytte data til at blive klogere på – og ikke mindst styrke – deres forretning. Trods et flot deltagerantal viste det sig dog at være sværere end forventet at tiltrække de mindre virksomheder. Derimod var interessen stor blandt dem, der arbejder med data på et strategisk plan – leverandører, interesseorganisationer og rådgivere.

Politisk fokus på data skal ud i virksomhederne

Arrangementet lå dagen efter, at Danmarks Vækstråd offentliggjorde anbefalingerne til øget datadrevet vækst. Anbefalinger der bygger på OECD’s vurdering af, at datadrevet innovation og brug af big data fremadrettet kan føre til en produktivitetsstigning på 5-10 pct. på tværs af alle sektorer. Dertil kommer vækstplanen for digitalisering i Danmark, som regeringen den 26. februar kunne mobilisere et bredt folketingsflertal bag, og som ligeledes indeholder initiativer, der har som mål at udløse de dokumenterede store potentialer i datadrevet forretningsudvikling.

Vi er glade for det store politiske fokus og analyser, der dokumenterer det store potentiale i big data. De er imidlertid i sig selv ikke ensbetydende med, at mindre virksomheder går i gang med at udnytte mulighederne. Arrangementet er blot et eksempel på, at der er en række barrierer for mindre virksomheders dataudnyttelse, og den første er behovet for øget inspiration, så gevinsterne for den enkelte virksomhed synliggøres.

IBIZ-Center har siden 2007 vejledt mindre virksomheder til en øget it-anvendelse, og barriererne for dataudnyttelse ligner de generelle udfordringer for digitalisering i mindre virksomheder. For de fleste vil det være en helt ny måde at drive og udvikle forretningen og det sker ikke af sig selv. Derfor ligger der en udfordring i at hjælpe de mindre virksomheder med at udnytte data, som ikke må undervurderes, men som vi og forhåbentlig andre fortsat vil tage op.

Læs videre:

Relateret indhold

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.