Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Sensorer og dataindsamling skal puste liv i det lokale handelsliv i Ringe på Midtfyn

Nyheder Aktuelt

citydata

Hvordan kan de lokale, fysiske butikker overleve den stigende internethandel? Det vil man finde ud af i projektet IBIZ Techlab, hvor Ringe på Midtfyn er udvalgt som forsøgsby. Ved hjælp af wifi-sensorer og ny interaktiv teknologi undersøges vi, hvordan man kan hjælpe mindre byer med at fastholde kunderne og dermed understøtte et aktivt handelsliv.

Tirsdag d. 11. oktober kl. 13.00 har pressen og andre interesserede mulighed for at høre og få demonstreret, hvordan teknologien bag projektet fungerer. Det sker i Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, Ringe.

Intelligent gulv skal trække flere folk ned i byens butikker

Blandt de teknologier, der vil blive demonstreret er det interaktive gulv, WizeFloor. Her kan besøgende i Fritidscentret få information om Ringe. Det er historier fra byen og information om konkrete indkøbsmuligheder. Desuden kan man spille en rabatquiz, hvor man kan vinde rabatter til fem forskellige butikker i Ringe.

Målet er at motivere de besøgende til også at lægge vejen forbi handelsgaderne. Desuden demonstreres en prototype på et intelligent interaktivt display til detailhandelen i Tøjeksperten, Algade 54, Ringe. Her kan kunderne via elektronisk (RFID) mærkning få oplysninger om varen.

Kan dataindsigter og teknologi styrke lokalt handelsliv?

Projektet skal undersøge teknologiske muligheder for at fastholde kunderne i mindre byer. Ringe er med sit indbyggertal på 5.800 indbyggere på grænsen af det kritiske indbyggertal for, hvornår handelslivet risikerer at uddø, bl.a. fordi kunderne vælger at lægge deres handel i større byer.

Projektet i Ringe kombinerer interaktiv teknologi og dataindsigter for at undersøge om teknologien kan give forbrugerne bedre og mere overskuelig information som merværdi i forhold til, hvor de handler.

Partnere i projektet

Projektet er udført i et samarbejde mellem Fåborg-Midtfyn Kommune, Ringe Handelsstandsforening, Teknologisk Institut, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Erhvervsakademi Aarhus, DELTA, Alexandra Instituttet og TagVision.

På dagen vil der være repræsentanter for bl.a. Fåborg-Midtfyn Kommune, teknologipartnerne samt Ringe Handelsstandsforening.
Projektet slutter den 30. november, hvorefter den indsamlede data om forbrugerens evt. ændrede adfærd skal analyseres og evalueres.

Læs mere om projektet på www.ibiz-techlab.dk

Læs videre:

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.