Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Hvad bør en effektiv firewall kunne?

Jan Minche portræt
Jan Minche

Vi har bedt Jan Minche fra MiBra forklare, hvad en effektiv firewall til små og mellemstore virksomheder bør kunne:

Stop malware

For at kunne blokkere avanceret malware, har virksomheder behov for en firewall der kan filtrere indhold fra virus og kan inspicere og analysere indgående og udgående netværkstrafik og datafiler i alle størrelser, uanset port og protokol. Samtidigt bør en firewall løsning kunne scanne flere trafiktyper, så som f.eks. web- og download trafik. Gerne også indgående og udgående mailtrafik.

Prioritering af datatrafik

Mere avancerede firewall løsninger, bør også kunne opprioritere vigtig datatrafik i netværket, som f.eks. telefoni, i forhold til anden mindre kritisk datatrafik, som det er illustreret her:

Mibra Prioritering af datatrafik

Derudover bør de være designede med en skalérbar, multi-core hardware arkitektur, som sikrer hver eneste byte i alle pakker bliver analyseret, uden forsinkelse i den samlede netværkstrafik.

Anti-spam og junk mail

Mange firewall løsninger baserer deres anti-spam på ”Real-time Blacklists”, eller lignende metoder, hvor præcisionen er mindre og spamfilter ligger på en server hos 3. part.
Et mere effektivt alternativ hertil er at tilføje et Comprehensive Anti-spam modul til firewallen, som er designet til at fjerne spam, phishing og virus befængt mails, før de når ind i netværket, som det er illustreret her:

Mibra Anti spam

Med en sådan løsning undgår man at skulle redirigerer mailtrafik til 3. parts spam server.

Failover via mobilnet

Med data eller systemer hosted eksternt hos systemleverandører, eller som cloud services, kan et nedbrud på en mindre virksomheds internetforbindelse hurtigt blive kritisk og koste uproduktive timer hos medarbejderne. Derfor bør en firewall indeholde en redundant WAN failover løsning med flere opkoblingsteknologier og load balancing. Et 3G/4G modem, som gør firewallen i stand til automatisk at flytte trafikken over på 3G/4G ved udfald, kan anvendes hertil. På nogle løsninger kan dette gøres med et simpelt USB stik.

Sikring af trådløse netværk

Ved enten at indbygge WiFi direkte i firewall enheden, eller ved at lade al trafik fra eksterne WiFi access punkter gå gennem firewallen, kan trådløse netværk gøres liges så sikre som kablet netværk, uden det går ud over netværksperformance.

Mibra Mobil failover

En sådan integreret løsning er oftest nem at sætte i drift og administrere via centraliseret styring af, hvem der må tilgå hvilke trådløse netværk, og hvilke sikkerhedsregler som skal være gældende for det enkelte trådløse netværk.

Hvis du vil høre mere om effektive firewall løsninger, så kontakt Jan Minche, hos MiBra  

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.