Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Cases – viden, handel og service

Big Data og dataanvendelse

AutoUncles mål er at gøre brugtbilsmarkedet fair ved at skabe gennemsigtighed og give forbrugerne et nyt overblik ved at samkøre forskellige datakilder og udstille dette på Autouncle.dk for at give forbrugerne et bedre beslutningsgrundlag for at købe en brugt bil – læs case (eksternt link).

Boliga er i dag Danmarks mest benyttede boligportal og arbejder for at gøre boligmarkedet så gennemskueligt som muligt for forbrugerne. Det sker ved at kombinere og visualisere data fra alle danske ejendomsmæglere og fra tilgængelige/relevante offentlige datakilder (fx BBR-data) – læs case (eksternt link).

Brd. Dahl / Saint Gobain har flere gange vundet priser i forbindelse med uddelingen af FDIHs årlige e-handelspris. Brd. Dahl har bl.a. en meget velfungerende omnichannel platform, men udmærker sig især i forhold til den måde, de udnytter data til at komme tættere på deres kunder med relevant og aktuelt indehold, der både uddanner, servicerer og inspirerer: Læs mere her (eksternt link).

Fadeit er et webudviklingsbureau, som har særlig fokus på open source programmer og på at bruge åbne data til at udvikle nye løsninger til deres kunder. Fadeit har bl.a. udviklet siden hopper.dk, som på baggrund af åbne data viser relevante serviceleverandører i dit lokalomårde – læs case (eksternt link)

Geomatic er en specialiseret data- og analysevirksomhed, der udbyder data, analyse og rådgivning til virksomheder, der ønsker at blive bedre til at forstå og udnytte deres marked. Det drejer sig blandt andet om segmenteret markedsføring, værktøjer til kredit- og risikovurderinger inden for finans- og forsikringsområdet, bedre planlægning af busruter, placering af kommunale institutioner mv. – læs case (eksternt link)

Home ”scraper” offentligt tilgængelige data fra boligsiden.dk med henblik på at lave en rettidig målrettet markedsføring over for konkurrenternes kunder, som ikke har held med at sælge deres bolig. Se hvordan i videoen nedenfor.

 

Hungry.dk er en online platform til udbud, bestilling og udbringning af mad. Hungry.dk giver små restauratører en digital profil og en ny markedsføringskanal. Platformen bruger primært data til individualiseret og segmenteret markedsføring og salg – læs case (eksternt link)

Robinhus anvender som Boliga og Home også mange eksterne datakilder til at optimere deres services. Data bruges blandt andet til at oprette boliger i forbindelse med selvsalg, validere adresser korrekt, finde stamdata på ejendommene, vise faktiske salgspriser og finde energimærkningskarakterer. Med de mange data er det muligt at lave både bedre, billigere og mere effektive produkter for Robinhus kunder – læs case (eksternt link)

Saxo.com er Danmarks første og største internetboghandel. Virksomheden blev stiftet i 2001 og har siden haft uafbrudt vækst. SAXO.com er en af Danmarks mest innovative internetbutikker og vandt blandt andet juryens specialpris under e-handelsprisen i 2012 (FDIH)– læs case (eksternt link).

Se også denne video med gode råd fra bl.a. Saxo.com, Magasin og Coop:

 

Septima bruger åbne data om Danmarks geografi til at skabe mere effektive ydelser med bedre kvalitet for deres kunder. Blandt de udviklede produkter finder man et ruteoptimeringsprogram til hjemmehjælp, skolebusser og andre offentlige transportservices. En anden service består i at udpege områder med stor risiko for oversvømmelse baseret på højdemodeller – læs case (eksternt link).

I rapporten Datadreven vækst i Danmark udgivet af Danmarks Vækstråd  kan du desuden finde en række korte casebeskrivelse fra virksomheder som: Chr. Hansen, Coop, Falk, NEAS Energy, Neogrid Technologies, NorthQ, SEAS-NVE og Skov A/S.

Læs videre:

Relateret indhold: Cases – viden, handel og service

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.