Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Udnyt dit data ordentligt

Big Data og dataanvendelse

Inden man som virksomhed iværksætter et Big Data projekt, er der mange ting, der kan gå galt og det er derfor en god idé at tænke over følgende:

  1. Har du et forretningskritisk spørgsmålet du vil forsøge at besvare med data? Har du ikke noget forretningskritisk spørgsmål, som det er vigtigt, du får svar på, så undlad at gå i gang. Store datamængder er ikke, som flere medier har påstået, interessante i sig selv.

 Eksempel: Da Big Data var mest hypet var der en (naiv) tro på, at data i tiltrækkeligt store mængder ville gøre det mindre vigtig at definere præcise forretningsmæssige spørgsmål – se evt. denne artikel i Wired Magazine. Det har vist sig at være forkert. At tage udgangspunkt i et forretningskritisk spørgsmål er helt afgørende for at få succes. 

  1. Har du de rette data til at besvare spørgsmålet? Det er vigtigt at se på hvilke data, der kan give valide svar og hvilke der ikke kan, inden man søsætter et Big Data projekt. 

Eksempel: Google måtte med deres Flue Trends projekt erkende, at deres datagrundlag ikke kunne bruges til at lave præcise modeller til at forudsige fremtidige hændelser. Mere simple dataset gav i dette tilfælde bedre svar.  

  1. Hvis du kan besvare spørgsmålet, kan du så bruge svaret? Dette er faktisk ikke altid tilfældet, da det at have en simpel forklaringsmodel ofte er vigtigere end en meget præcis model.

Eksempel: Bl.a. Netflix er kommet til denne erkendelse på den hårde måde, da de i en konkurrence udloddede en pris på 1 mio. USD til de udviklere, der kunne lave den mest præcise model. Dog valgte man aldrig at bruge modellen, da den var for kompleks. 

Læs videre:

Relateret indhold: Udnyt dit data ordentligt

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.