Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Transport og logistik

Brancher Vejledning

”Når tingene ligger elektronisk er det nemt at mangfoldiggøre, så andre kan se det. Hvis du gør det manuelt, har du et stykke papir, som du skriver på, og den der har papiret har måske overblikket, men ingen andre kan deltage. På denne her måde har vi mange flere, der deltager i overblikket – alle kan have overblikket og indblik i, hvad der sker lige her og nu”

René Bryde, Bryde og Sønner A/S

Få et bedre overblik over din forretning

Det kan være en udfordring at bevare overblikket over fx medarbejdernes arbejdssedler, planlægning af kørsler og lagerstyring. Her kan mobile it-løsninger skabe et bedre overblik og lette arbejdsgangene for både folkene på kontoret og de kørende chauffører.

Bryde og Sønner A/S er et eksempel på en virksomhed, der har eksisteret i flere generationer og som vælger at bruge nye metoder. Det har bl.a. skabt et bedre overblik over firmaets aktiviteter. Se mere om flådestyring, ruteoptimering og online booking.

It-systemer velegnet til transport og logistik

I transport- og logistikbranchen er der et stort potentiale for at benytte it til effektiviseringer og til at skabe et bedre overblik for både virksomheden og kunderne. Det gælder f.eks. nye teknologier til sporing af varer, flådestyring og online booking.

Vær opmærksom på at mange systemer integrerer flere funktioner. Det er derfor en god idé indledningsvis at se på virksomhedens arbejdsgange og overveje, hvor der er et potentiale for at spare tid og penge med it. Få 3 trin til at komme godt i gang

1. Kørselsplanlægning/flådestyring: med en mobil it-løsning til kørselsplanlægning får din virksomhed et redskab til bedre planlægning og udnyttelse af både de økonomiske og tidsmæssige resurser. Systemet giver mulighed for at effektivisere transportopgaverne og hjælpe chaufførerne i en travl hverdag.

Vælg med fordel en løsning, der kombinerer GPS-navigation, scannere og elektronisk kørselsplanlægning og som fungerer ved, at chaufførerne bruger mobile løsninger (smartphone eller tablets), der er koblet til hovedkontoret. Læs mere 

2. Online-booking: giver mulighed for at dine kunder kan bestille en transport direkte over Internettet. Systemet vil lette virksomhedens arbejdsgange og være en god service for kunderne, fordi det døgnet rundt bliver hurtigt og fleksibelt for kunden at lave en bestilling. Læs mere

4. Elektroniske arbejdssedler: Et redskab til nem og hurtig adgang til dagens arbejdssedler via en smartphone eller tablet – uden at skulle forbi kontoret først.

Systemet resulterer i en mere effektiv indrapportering af letlæselige arbejdssedler, der er opdateret med kørsel og tidsforbrug. Det betyder mindre køretid og mere tid til transport og kundebesøg. Se mere om elektroniske arbejdssedler

5. LagerstyringHar du styr på værdien af dit lager og lageromsætningen på de forskellige varer? Bedre styr på dit lager = bedre likviditet, flere penge i kassen og bedre udnyttelse af din lagerplads.

Første skridt til et effektivt lager er et it-system til lagerstyring.  Vær opmærksom på at systemer til hhv. lagerstyring og indkøb/ordrestyring bør integreres. Det er derfor en god idé at finde en løsning, der indeholder begge funktioner også hvis du i forvejen har et af systemerne. Læs mere om lagerstyring 

Samarbejde med brancheforeninger

Har du brug for yderligere hjælp eller inspiration fra virksomheder, der ligner jeres? Du kan hente information, erfaringer og gode råd hos din brancheforening:

ITD – Brancheorganisation for den danske vejtransport

DTL – Danske Vognmænd

Læs videre:

Relateret indhold

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.