Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Lokale samarbejder

Turismeerhverv Case

Er du beskæftiget inden for et turismeerhverv, kan det sandsynligvis betale sig at tænke i lokale samarbejder. Det viser erfaringer fra bl.a. Schweiz, Tyskland, Østrig og Frankrig, hvor pakkeløsninger med temarejser som fx cykelferier har vist sig at være en stor succes.

Møn Bed & Breakfast er et eksempel på, hvordan lokale bed & breakfast ejere er gået sammen om at oprette en fælles online portal www.bb-moen.dk. Formålet med portalen er at skabe bedre og billigere online synlighed.

Brug IBIZ-Center

Portalen Møn B&B blev oprettet efter en kick-off workshop og et opfølgningsmøde arrangeret af IBIZ-Center. Deltagerne var alle B&B-ejere fra Møn.

Her på siden kan du desuden finde en række vejledninger, cases med videoer fra virksomheder, der benytter it i forretningsudviklingen og kurser og foredrag i hele landet.

Fælles hjemmeside og online booking

Samarbejder på tværs af lokalområder kan fx være en fælles hjemmeside, der samler områdets aktiviteter, så turister får én indgang til et område frem for at de skal skabe et eget overblik via internet og andre kanaler.

De fælles hjemmeside kan med fordel indeholde online booking af både separate aktiviteter og pakkeløsninger, der indeholder overnatning, madoplevelser, aktiviteter og transport.

Uanset om det handler om en cykelferie, en gastronomiferie eller noget helt tredje, er der noget der tyder på, at det tiltrækker turister, når planlægning og booking er gjort enkelt og overskueligt.

Synlighed på nettet med søgemaskineoptimering

Når flere og flere henter inspiration og booker ferier over internettet, er det ikke nok at være der. Synlighed på nettet er afgørende for at du bliver fundet. Læs mere om  søgemaskineoptimering og online markedsføring.

Hvis du henvender dig til udenlandske turister, vil en del af din synlighed på nettet også afhænge af, at du får oversat din hjemmeside  til et eller flere sprog afhængende af din målgruppe.

Læs videre:

Relateret indhold: Lokale samarbejder

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.