Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Hvad er din digitale strategi?

Valg af it

For at din virksomhed forbliver aktuel overfor målgruppen skal du i dag konstant forny og forbedre din virksomhedsdrift. IBIZ Center har talt med Signe Skov-Hansen fra Idé & Vækst, som er fast leverandør til FN af innovationsprocesser og hjælper mange virksomheder med Business Development. Læs videre her og lær, hvordan du gennem brugerinvolvering kan opnå mange gode indsigter – både hos medarbejdere, hos kunder og i det danske samfund.

 

Hvad er Idé & Vækst?

Gennem de sidste 40 år har Idé og vækst hjulpet virksomheder med innovation af idéer, koncepter og forretningsudvikling. Mere konkret hjælper Idé og Vækst virksomheder med at skræddersy løsninger, der særligt bygger på brugerinvolvering.

Hos Idé & Vækst handler det først og fremmest om at finde ud af, hvilken problemstilling der skal løses. Ofte har virksomhederne brug for ny teknologi eller hjælp og vejledning til, hvordan de bedre anvender deres nuværende teknologier. Dernæst samarbejdes der for at skræddersy en løsning, der rykker virksomheden markant i forhold til deres målsætning.

For at få mest muligt ud af forretningsudviklingen, kan du med fordel bruge indsigter fra de mennesker, der faktisk har med forretningen at gøre. Det kan fx være medarbejdere, kunder eller potentielle kunder.

men_on_bridge
Billede. Seriousplaypro.com

 

Bruger du alle dine medarbejders ressourcer?

Alle er værdiskabende. For at skabe de bedste forudsætninger for din forretningsudvikling bør du skabe et setup, hvor alle dine medarbejdere kan blive hørt. Vi har alle forskellige kompetencer og nogle personer kommunikerer bedst verbalt og andre skriftligt – men uanset kompetencer, har vi alle leget med LEGO. Derfor kan man med fordel skabe et fælles sprog i udviklingsprocessen ved at anvende noget så simpelt som LEGO. Ide og Vækst foreslår udviklingsmetoden LEGO Serious Play som netop muliggør en ligeværdig dialog mellem medarbejdere, og ledelse. Derfor er LEGO Serious Play, et godt redskab til at bygge scenarier, som din virksomheder står overfor i dagligdagen, og på en letforståelig måde vise, hvordan kunder og virksomhed kan agerer sammen i en fremtidige strategi.

 

“Det (LEGO Serious Play) sætter folk i hierakiske organisationer, høj som lav, i stand til at snakke om ting, der ellers er svære at snakke om”

– Signe Skov-Hansen om forretningsudvikling gennem LEGO Serious Play.

Signe Skov-Hansen

Signe Skov-Hansen, Seniorspecialist, Idé & Vækst

 

Hvad kan du selv gøre?

Det der går galt for mange virksomheder er at virkeligheden bliver for langt fra det man arbejder med”. Ifølge Idé & Vækst er der altså en tendens til at idéudvikling ikke bliver prioriteret højt nok af danske virksomheder. Mange virksomheder investerer mange penge i idéer som de ikke har valideret. For at spare på ressourcerne og ikke bruge tid og penge på et koncept, der ikke fungerer på det givne marked, bør man derfor anvende “Fail Fast” princippet som er baseret på pretotyping.
Netop derfor er Design Thinking, Sketching og Pretotyping i de tidlige faser yderst vigtigt.

Desuden anbefaler Signe Skov-Hansen at man søger inspiration, ved at se på hvad andre virksomheder gør. Før du tester dit produkt hos målgruppen og på markedet, kan du altså med fordel optimere ved at teste på medarbejdere, familie og venner. For at sikre at du kommer igennem de nødvendige udviklingsfaser når du skal udvikle din egen innovative digitale strategi, kan du derfor med fordel benytte udviklingsværktøjet Design Thinking. Læs mere om design thinking her eller se hvilke workshops som Teknologisk Institut har her.

1
Signe Skov-Hansen, Seniorspecialist, Idé & Vækst

Ligesom Idé & Vækst, findes der ifølge Signe Skov-Hansen mange organisationer, som man kan sparre med når man udarbejder sin digitale forretningsstrategi.

 

 

Læs videre:

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.