Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Fragtbreve og e-løsninger

Lager og logistik Vejledning

Ved forsendelse af en vare/gods indgås en aftale mellem afsender og transportør. Dette sker typisk i form af udstedelsen af et fragtbrev, hvoraf vilkårene for forsendelsen fremgår. Mange transportører tilbyder elektroniske løsninger ved bestilling af forsendelser. Løsninger kan enten være via en separataftale med en transportør eller direkte via internettet.

Separataftale

Ved separataftale med en transportør vil man som kunde få adgang til transportørens software, som via nogle forsendelsesskabeloner hjælper med til at udfylde de elektroniske fragtbreve. Dvs. at når først dataene er oprettet i systemet, ligger de der til fremtidigt brug. Som kunde sparer man dermed tid næste gang, der skal udfyldes et fragtbrev, fordi man kan importere kundekartoteket fra kundedatabasen direkte over i programmet. Der er ofte tillige indlagt track-and-trace funktion i en sådan løsning, som på denne måde giver fuldt overblik over de forsendelser, som er sendt med transportøren. Løsningen vil kunne kobles op på din virksomheds netværk, således at flere brugere kan benytte programmet på samme tid. En sådan løsning vil være velegnet, når en virksomhed har mange forsendelser, som skal sendes med den samme transportør.

Webløsninger

Ved et mindre antal forsendelser kan det være fornuftigt at benytte en løsning via internettet – de såkaldte webløsninger. Virksomheden, der ønsker en forsendelse kan bestille en afhentning ved at gå ind på en transportørs hjemmeside på internettet. Her kan man på egnen PC indtaste oplysningerne om forsendelsen, udskrive labels til kolli og et fragtbrev på forsendelsen. Der vil ofte tillige være mulighed for at spore sit gods via en track-and-trace service på nettet. Se fx www.fragt.dk
Der findes løsninger, som giver kunderne adgang til flere transportører både nationalt og internationalt og som kan integreres med alle ERP-systemer. Herigennem kan sikres hurtige udskrifter af forsendelsespairer, fragtlabels, effektiv track-and-trace, e-mail advisering af modtager og prisberegning af fragtomkostninger. Se www.consignor.dk.

Læs videre:

Relateret indhold: Fragtbreve og e-løsninger

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.