Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Flådestyring og booking

Lager og logistik Vejledning

Der er flere måder at optimere din virksomheds transport og skabe et bedre overblik. Herunder kan du læse om nogle af de mest elementære.

Flådestyring

Et flådestyringssystem giver mulighed for at du hurtigt og nemt kan lokalisere dine køretøjer, se den aktuelle opgave samt holde styr på forhold som køre-hviletid og brændstofforbrug.

Opdaterede turlister kombineret med kort, der viser køretøjers aktuelle geografiske placering via Internettet vil kunne lette virksomheden til at træffe de rigtige beslutninger i en hektisk og dynamisk hverdag.

Løsninger med flere funktionaliteter som gør det muligt for vognmanden at følge med i dagens opgaver er ofte indbygget i flådestyringssystemer. F.eks. status på køre-hviletid samt statusmeldinger fra chauffører omkring de forskellige transportopgaver kan meldes tilbage via den mobile enhed i køretøjet.

Videocase: Et godt system til kørselsplanlægning er nødvendigt for at løse opgaven hos flyttefirmaet Bryde og Sønner A/S.

Afhængigt af dit behov findes der leverandører, som alle tilbyder løsninger, der kan være velegnet til mindre virksomheder. Herunder ses et par eksempler:

Fogne – www.frogne.dk/DK/Brancher/Bud-ogkurértransport

Lommy – www.care4all.com/da/produkter/lommy-pro.html

Tom – tom – www.business.tomtom.com/da_dk/fleet-management

Ruteoptimering

Et flådestyringssystem hjælper med til at give virksomheden et overblik over, hvor bilerne er, men hjælper ikke til at skabe den mest økonomiske rute.

Hertil skal anvendes et ruteoptimeringssystem. Med ruteoptimeringen er det muligt bedre at fordele ordrer og transporter mellem virksomhedens forskellige køretøjer. En manuelt styret kørselsplan vil sjældent være optimal og kan indeholde fejl, der er svære at opdage. Med et ruteoptimeringssystem kan ruterne optimeres hurtigere, og i sidste ende er det ofte tidsbesparelser, der giver den største effekt. Det er ikke bare den samlede kørestrækning, der spiller ind ved planlægning af den optimale rute. Der skal også tages hensyn til åbningstider, lagerstørrelser og bilernes lasteevne.

GPS-styring

Et GPS-navigationssystem kan hjælpe chaufføren med at finde den rigtige vej. Fordelene ved GPS-navigation er indlysende: Der bliver færre fejlkørsler og ture for chaufføren kan lettes betydeligt. Oplysningerne til chaufføren bliver mere nøjagtige, og når denne modtager en ny opgave, kan man med det samme trykke på “naviger” og få vejledning om den direkte rute. Værktøjet præsenterer desuden oplysninger om rutens længde og forventet ankomsttidspunkt.

NB!

Tag Jer i agt for, at mange GPS-løsninger er udviklet for personbiler og således ikke giver oplysninger om, at særlige kørselsforhold for store tunge lastbiler. F.eks. lave brohøjder, særlige restriktioner på kørestrækninger mv.

Internetbooking

Hvis du er transportør vil det være en stor lettelse for din virksomhed at kunne give mulighed for at dine kunder booker og bestiller en transport direkte over Internettet. Med internetbooking er det hurtigt og fleksibelt for kunden at bestille en transport. I stedet for at ringe eller faxe vil din virksomhed kunne modtage ordrer direkte ind i Jeres it-system for kunderne. Internetbooking reducerer talrige telefonopkald og ressourcekrævende arbejdsgange til et par klik med en computermus.

Denne bookingform giver en kunde mulighed for at bestille en transport direkte over Internettet. Flere af de store transportvirksomheder og distributører tilbyder sådanne løsninger. Det foregår ofte ved, at der tilbydes en personlig opsat brugerflade, hvor man som kunde kan foretage, ændre og slette bookinger nemt og bekvemt. Derudover har man mulighed for at se alle sine tidligere bookinger samlet ét sted.

Med Internetbooking er det hurtigt og fleksibelt at bestille en transport. I stedet for at ringe eller faxe, kan man som kunde afgive ordrer direkte ind i transportørens it-system. internetbooking reducerer talrige telefonopkald og ressourcekrævende arbejdsgange til et par klik med en computermus.

Læs videre:

Relateret indhold: Flådestyring og booking

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.