Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Ledelse og administration

Økonomi og administration Vejledning

Hvis din virksomhed vokser vil du måske på et tidspunkt opleve et behov for en løsning, der inddrager lidt flere dele af firmaets arbejdsgange end de økonomiske. Et styringsredskab, der giver dig kontrol med alle dele af dit firmas arbejdsgange og ressourcer. Så er det tid til at overveje et ERP-system.

Videocase: For produktionsvirksomheden Bevola er et ERP-system et must.

ERP står for Enterprise resource planning – virksomhedens ressource planlægning. ERP er betegnelsen for en form for integreret virksomhedssoftware, der håndterer størstedelen af virksomhedens funktionelle områder:
  • Indkøb (leverandør),
  • Salg (kunder),
  • Lager (varer),
  • Produktion (styklister),
  • Personale (løn / timer).

Styr på biksen

ERP hjælper til med den interne organisering af input og output fra virksomheden, samt til at holde styr på forretningstransaktioner. Eksempelvis hjælper ERP med til ordrebehandling for hele virksomheden set som ét. ERP bygger oftest på én fælles database for hele virksomheden. Det skal ses i modsætning til virksomheder, hvor man vælger forskellige løsninger til forskellige afdelinger.

SAP og Microsoft er de dominerende leverandører i Danmark. Hvor SAP i sær henvender sig til store virksomheder er der omvendt også en række mindre leverandører, der henvender sig til specifikke brancher. F.eks. kan ERP-systemer have særligt fokus på projekt- og tilbudsstyring, hvis de henvender sig til bygge- og anlægssektoren. Et andet eksempel er servicefag, hvor der er særligt fokus på på time-sagsstyring.

Videocase: Ellegaard Hairfactory bruger et mini-ERP system tilpasset frisørbranchens behov.

Videocase: Sammenhæng i systemerne hjælper lager- og flyttefirmaet Bryde og Sønner A/S  med at få styr på tingene og effektivisere deres arbejdsgange.

Mobile løsninger

I dag findes der løsninger, der tilbyder mobil adgang til hovedfunktionerne, så man både kan lægge data ind og slå op i systemet, hvis man f.eks. som håndværker eller sælger er ude hos en kunde.

(Se video med CPH Steels erfaringer med brug af en mobil løsning.)

Læs videre:

Relateret indhold

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.