Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Kontorpakke

Ledelse og administration Vejledning

En kontorpakke rummer software til alt fra at skrive breve til at lave rapporter, beregninger, tabeller, præsentationer mv. Udover traditionelle kommercielle produkter som Microsofts Office,  findes der også gratis programmer som Open Office og netbaserede tjenester som Google Docs.

Den mest udbredte og kendte kontorpakke er Microsoft Office, der i dag findes i en Office 13 version. Derudover er der en række andre udbydere både af gratis kontorpakker såvel som betalingsudgaver.

De vigtigste funktioner i kontorpakkerne er tekstbehandling, regneark og præsentationsprogram. Udover disse er der i de forskellige kontorpakker forskellige andre programmer som mail, databaser, tegneprogram og formelgenerator.

Når du skal vælge kontorpakke er det vigtigt at finde ud af, om der er integrationsmuligheder med fx dit økonomisystem, om de dokumenter du sender til dine kunder og samarbejdspartnere kan læses uden problemer og om du kan læse og arbejde videre med dokumenter, regneark m.m. som du modtager.

Et par af de kendte gratis kontorpakker er OpenOffice, Google Apps (til privat brug) og LibreOffice og blandt de største betalings kontorpakker er Microsoft Office, Microsoft 365 (internet baseret), iWorks fra Apple (til Mac),Google apps (internetbaseret til virksomheder), StarOffice  fra Sun og WordPerfect fra Corell.

Nogle kontorpakker skal installeres og køres fra en computer mens andre er internetbaserede og kan benyttes fra de fleste computere så længe de er tilsluttet internettet. Der er fordele og ulemper ved begge dele og det er op til en vurdering for din virksomhed, hvilken der giver den forretningsmæssige bedste løsning.

Hvis du vil vide mere kan du gå til de enkelte leverandørers hjemmesider eller kigge under vores IT Oversigt.

Læs videre:

Relateret indhold: Kontorpakke

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.