Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

VANS-netværket

NemHandel Vejledning

NemHandel uden – og med VANS-netværket

I maj 2011 gik de offentlige myndigheder over til NemHandel, og du kan således nu benytte NemHandel og/eller VANS-netværket, når du skal sende en elektronisk regning eller faktura til det offentlige.

Ønsker du at benytte VANS-netværket, når du skal fakturere det offentlige, kræver det, at du laver en aftale med en VANS-udbyder, om at de sender dine fakturaer videre i NemHandel-format til din kunde eller modtager i det offentlige.

Om VANS-netværket

VANS (Value Added Network Service) er et kommunikationsnetværk, et elektronisk ”postvæsen”, som indsamler og fordeler de elektroniske regninger. VANS skal bare bruge de rigtige adresser – din kundes EAN-nummer – og så leverer VANS regningerne hos de rigtige modtagere. Da VANS kan oversætte forskellige elektroniske formater, skal du som privat leverandør ikke tænke på at etablere særskilte forbindelser til hver enkelt myndighed, men skal blot tilslutte dig VANS-netværket.

Alle private virksomheder, der vil sende elektroniske regninger, kan tilslutte sig VANS-netværket direkte gennem en it-systemleverandør eller indirekte ved at tilslutte sig én af de fem danske VANS-leverandører: CSC , IBM, KMDCGI og Highjump, der er frit valg mellem leverandørerne, og har du spørgsmål til de forskellige ydelser og muligheder, skal du kontakte leverandørerne direkte.

 Læs mere om VANS hos Digitaliseringsstyrelsen

 

Læs videre:

Relateret indhold: VANS-netværket

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.

Vi udsender det ca. 6 gange årligt