Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Lagerrobot med 30.000 varenumre

Lager og logistik Case

Fittings Specialisten i Fredericia sælger VVS-fittings og har i to omgange investeret knap 5 mio. kr i robotlinjer, der har automatiseret store dele af virksomhedens lager. Investeringen i den første lagerrobot i 2004 tjente sig ind hurtigere end den beregnede tilbagebetalingstid på 3,5 år og i 2014 blev lageret udvidet med endnu en lagerrobot.

Det større udbud er en klar konkurrencefordel

“Lagerrobotterne har reduceret behovet for lagerplads med 60-70 % og har gjort det muligt at udvide vores produktsortiment. Det har styrket vores konkurrenceevne fordi kunderne kun behøver en leverandør”

Finn Roy, Fittings Specialisten

Fittings Specialisten blev grundlagt i 1994 af Finn Roy og Jens Rask og er siden vokset til de nuværende 25 medarbejdere. Virksomheden holder til i Fredericia, hvor den i flere omgange har måttet flytte pga. pladsmangel.

Til trods for investeringerne i de to lagerrobotter, der har reduceret behovet for lagerplads med 60 – 70 % , vurderer Finn Roy, at virksomheden inden for få år vil få brug for at udvide lageret en investere i endnu en lagerrobot.

Behovet for mere lagerplads skyldes, at varesortimentet løbende udvides. Ifølge Finn Roy er netop det store varesortiment en konkurrencefordel, fordi kunderne kun behøver én leverandør. En service til kunderne, der betyder, at Fittings Specialisten i mindre grad er afhængig af at kunne konkurrere på prisen.

Flere ansatte trods mere effektive arbejdsprocesser

Lagerrobotterne har effektiviseret arbejdsprocesserne så færre medarbejdere kan behandle flere ordrer. Alligevel har Fittings Specialisten undervejs kunnet ansat flere folk pga. den stigende omsætning.

Fittings Specialisten arbejder løbende på at optimere forretningen og ifølge Finn Roy ser virksomheden i øjeblikket på mulighederne for at automatisere plukningen og pakningen af varer, der i dag sker manuelt.

Automation minimerer fejl

Virksomheden har et mål om fejlfri leverancer, hvilket lagerrobotterne, online bestilling og brugen af stregkoder er med til at sikre fx scannes alle varer ikke kun ved udlagring men også ved indlagring på varelageret.

Lagerrobotten har desuden medført en bedre ergonomi for medarbejderne og færre pakkefejl.

Online bestilling på Fittings Specialistens B2B webshop www.fittings.dker et andet eksempel på, hvordan virksomheden arbejder med at minimere fejl og forbedre kundeservicen. Læs mere om Fittings Specialistens webshop.

Højlager eller lagerautomat?

Der findes forskellige teknologier til automatisering af varelagre. Fittings Specialistens to robotlinjer er såkaldte højlagre, der er valgt på baggrund af virksomhedens behov.

Lagerautomater er en anden måde at automatisere et lager, som virksomheden Nicehair.dk har benyttet. I videoen herunder beskriver virksomheden, hvordan lagerautomaten har styrket forretningen.

 

Læs videre:

Relateret indhold: Lagerrobot med 30.000 varenumre

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.