Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Mobil løsning tjente sig selv hjem på 3 måneder

Cases om mobile løsninger Case

Green Team leverer årligt millioner af juletræer til de europæiske forbrugere. Supply chain manager Per Klitte forklarer, hvordan en App, QR-koder og SMS sikrer, at juletræerne kommer sikkert frem. I denne video forklarer han, hvorfor den mobile løsning har været en god investering.

Mobil løsning tjente sig selv hjem på bare 3 måneder

Læs om Mobile løsninger

Casebeskrivelse

Green Team Europe ligger i Sdr. Omme, hvor de besidder et areal med ca. 100 mio. små grantræer til udplantning.

I løbet af efteråret vælter det ind med bestillinger fra butikskæder fra hele Europa. Bestillingerne bliver indlagt i økonomisystemet som ordresedler og bliver medbragt af medarbejderne i plantagen, når de mærker træerne til fældning. Tidligere skete tilbagemeldingen om færdigmærkningen af træerne ofte på håndskrevne notaer, som medarbejderne afleverede på kontoret til manuel indberetning.

Nu er hver ordre forsynet med en QR-kode, der indeholder alle ordredata om antal, størrelser og type af træer, leverancer m.v. Når medarbejderne har mærket træerne, scanner de QR-koden og dermed overføres informationer på ordrelinen til medarbejderens mobiltelefon og vedkomne kan bekræfte antallet og registrere sine initialer. Informationerne sendes via SMS til økonomisystemet til automatisk registrering om at ordren er udført og træerne klar til fældning. Hvorfor via SMS? Det er ganske simpelt – fordi der ofte er en dårlig mobildækning i plantagerne – via SMS, så ligger informationerne og venter på at blive sendt i op til 48 timer, såfremt dækningen ikke er der fra starten.

Green Team Europe har kigget på deres Return on Investment (ROI) og vurderer, at de har tjent deres investering hjem på blot 3 måneder, primært fordi de undgår fejlindtastninger og forsinkelser i registreringerne.

Udviklingen af app-løsningen til Green Team er sket i tæt samarbejde med konsulentvirksomheden TO-Plus, som har mangeårig ekspertise med projekter inden for ERP og logistikoptimering.

 

Læs videre:

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.