Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Case fra Holmris Group: Manufacturing Intelligence

Videoer om big data i mindre virksomheder Case

HolmRisG

Teknologisk Institut har udarbejdet tre cases i samarbejde med større danske produktionsvirksomheder, der omhandler Manufacturing Intelligence og derved data udnyttelse i den daglige drift. Nedenfor kan du læse om casen Holmris Group, som har fået hjælp til at effektivisere produktionsprocesser og datahåndtering gennem maskindrift.

 

 

 

Om_virksomheden_JAI-O_basis

OM HOLMRIS GROUP

Holmris Group A/S, er et familieejet selskab, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked, Selskabet består af Holmris A/S, Labofa A/S og Spaces, og har i alt ca. 200 medarbejdere.

 

 

 

Casen_JAI-O_Basis

CASEN

På fabrikken i Bjerringbro havde Holmris identificeret en flaskehals i produktionen i form af en samlemaskine, som ikke blev udnyttet optimalt. Med henblik på at optimere samlemaskinens effektivitet og udnyttelse, nedsatte Holmris Group et projekt i samarbejde med Teknologisk Institut for at undersøge forbedringsmuligheder.
Samlemaskinen i fabrikken var ved projektets start, løbende bemandet af minimum en medarbejder og maskinen kørte i døgndrift. Medarbejderne registrerede forsinkelser manuelt, hvilket resulterede i en mangelfuld og usikker statistik.

 

 

 

Løsningen_JAI-O_basis

LØSNINGEN

For at forbedre statistikken, besluttede Teknologisk Institut derfor at afprøve mulighederne for at opsamle statistik direkte fra samlemaskinens controller. På basis af de eksisterende farvekoder i produktionen, var det muligt at finde frem til fejlkilder, som kunne skade dataotpsamlingnen fra maskinen.
Teknologisk Institut anbefalede derfor Holmris Group at udvikle nye farvekoder og afsætte mere tid til dataanalyser. Med henblik på at kunne identificere årsager, der kunne forårsage produktionsstop i maskinen.
Efterfølgende udviklede Holmris Group nye farvekoder til maskinen, som indeholdet nye “stopkoder”, der har gjord det muligt at spotte fejl, via  unikke farvekoder, derved er det  blev muligt for Holmris Group at identificere produktionsstop og årsager mere præcist.

 

 

 

Gevinster_JAI

GEVINSTEN

Virksomheden har fået optimeret produktionsprocesserne, datahåndtering og maskindriften så meget, at maskinen efterfølgende kun behøvede at køre i to-mandsskift – uden at det påvirkede Holmris Groups muligheder for at imødekomme efterspørgsel og løbende ordre.

 

 

 

Download_JAI-O

DOWNLOAD PRÆSENTATION

Vil du læse mere om casen og samarbejdet med Teknologisk institut, kan du downloade præsentationen fra workshoppen her.

Download_knap

 

 

 

Informaition_JAI-O

FÅ MERE INFORMATION

Har du nogle spørgsmål ang. denne case eller lyst til at vide mere, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os. Kontakt gerne Tanya Sørensen, som har været Teknologisk Instituts projektleder på opgaven hos Holmris Group.

 

Tanja
Tanya Sørensen
Faglig leder
e-mail: taso@teknologisk.dk
Tlf: +45 72 20 32 55

TI_DK_under_33pro_0812

Læs videre:

Relateret indhold: Case fra Holmris Group: Manufacturing Intelligence

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.