Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

Case fra JAI Overfladebehandling A/S: Manufacturing Intelligence

Videoer om big data i mindre virksomheder Case

Banner_JAI-O_over1

Teknologisk Institut har udarbejdet tre cases i samarbjede med større danske produktionsvirksomheder, der omhandler Manufacturing Intelligence og derved data udnyttelse i den daglige drift. Nedenfor kan du læse om casen JAI Overfladebehandling A/S, som har fået hjælp til at styrke og optimere deres analyser af de data som opsamles i produktionen. Vil du læse om de andre cases, kan du finde dem i menuen i højre side.

 

 

 

Om_virksomheden_JAI-O_basis

OM JAI-O

JAI Overfaldebehandling A/S – også kendt som JAI-O, er en af Danmarks førende virksomheder inden for overfaldebehandlinger af jern, stål og andre metal, samt plast arter i godt 50 år. Virksomheden har i dag ca. 60 ansatte, og fabrikken er beliggende i Vildbjerg ved Herning. JAI-O løser opgaver inden for flere industrier, og tilbyder totalleverancer inden for støbeprocesser, samt konstruktionsprocesser.
JAI-O har i 2014 opgraderet deres økonomisystem med henblik på at optimere flere administrative opgaver, som før var løst manuelt. Det nye system har givet mulighed for at opsamle større data mængder i en større detaljeringsgrad.

 

 

 

Casen_JAI-O_Basis

CASEN

Efter virksomheden har fået nyt ERP system 2014, er nye udforinger opstået.
JAI-O har oplevet barrierer ift. fx at kunne afkode hvor korrekte de indsamlede dataindmeldinger fra produktionen er.  Endvidere har virksomheden udforinger med at finde frem til hvilke typer nøgletal, og data der skal styres efter for at optimere processerne i driften. Særligt er der brug for opfølgning på forbruget, og lagerstyringen med henblik på at optimere indkøbs mulighederne i fremtiden.

 

 

 

Løsningen_JAI-O_basis

LØSNINGEN

Teknologisk Institut har udarbejdet en række anbefalinger, til hvordan JAI-O kan få løst ovenstående problemstillinger. Disse anbefalinger er udarbejdet ved at undersøge mulighederne for at optimere processerne med det nuværende IT system. Disse tiltag har taget udgangspunkt i hvordan virksomheden, kan skabe et bedre overblik over hvilke dataanalyser der kan fortages, samt hvordan analyserne kan bruges i beslutningsprocesserne i den daglige drift. Derudover er der blevet brugt energi, på at vise hvordan det er muligt at udarbjede visualiseringer af de indsamlede data, således det er mere overskueligt at se mønstre i udviklingen af driften gennem de opsamlede data. Endvidere har personalet modtage undervisning om dataanalyse, så det er muligt for JAI-O at fortage analyser og rapporteringer fremadrettet.

 

 

 

Gevinster_JAI

GEVINSTEN

Efter JAI-O modtog Teknologisk Instituts anbefalinger og vejledling, har virksomheden oplevet en øget forståelse af hvordan ERP systemet, kan bruges til at kvalitetssikrere data. Derved har det været muligt at analysere produktionsdata på tid, antal og forbrug mm. og på den bruggrund optimere driften.

 

 

 

Download_JAI-O

DOWNLOAD PRÆSENTATION

Vil du læse mere om casen og samarbejdet med Teknologisk institut, kan du downloade præsentationen fra workshoppen her.

Download_knap

 

 

 

Informaition_JAI-O

FÅ MERE INFORMATION

Har du nogle spørgsmål ang. denne case eller lyst til at vide mere, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os. Kontakt gerne Tanya Sørensen, som har været Teknologisk Instituts projektleder på opgaven hos JAI-O.

 

Tanja
Tanya Sørensen
Faglig leder
e-mail: taso@teknologisk.dk
Tlf: +45 72 20 32 55

TI_DK_under_33pro_0812

Læs videre:

Relateret indhold: Case fra JAI Overfladebehandling A/S: Manufacturing Intelligence

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.