Her kan din virksomhed få hjælp til at udnytte it bedre med gratis vejledninger, leverandøroversigt og kurser

IBIZ-Center

B2B webshop integration til lagerstyring

Web og e-handel Case

Fittings Specialisten i Fredericia sælger VVS-fittings af alle typer og mærker. Virksomheden blev etableret i 1994 og har i flere omgange udvidet og udviklet forretningen bl.a. med både en dansk webshop www.fittings.dk og en udenlandsk webshop www.roykon.com – begge med fuld integration til virksomhedens lagerstyringssystem.

Onlinebestillinger sparer tid og er en god service

“Det er en klar fordel for kunden, at de kan se, hvad der er på lager og er en vare udsolgt, kan de se alternative varer. Mit bud er, at vi samtidig på ordresiden har sparet en medarbejder ved at kunderne selv taster deres ordrer ind.”

Finn Roy, Fittings Specialisten

Både den danske og den udenlandske webshop styres fra kontoret i Fredericia, hvor alle ordrer pakkes og sendes fra samme lager. Det er muligt, fordi begge webshops er integreret i virksomhedens lagerstyringssystem og dermed er lagerstatus i webshoppen synkroniseret med det fysiske lager.

Uudnyttet potentiale i B2B salg

25 % af Fittings Specialistens salg foregår i dag via webshoppen, hvilket er mindre end virksomheden forventede, da webshoppen blev lanceret i 2011. Til sammenligning handeler Fittings Specialisten med mere end 150 leverandører i hele verden og ingen af disse har ifølge Finn Roy en webshop.

Finn Roys vurderer, at det vil blive svært at øge andelen af onlinebestillinger. Det skyldes, at det på nuværende tidspunkt er mere besværligt for de store kunder at bestille online end at sende en ordreliste på mail eller fax.

Årsagen er, at deres it-systemer ikke kan tale sammen med webshoppen og ordren derfor skal indtastes manuelt. Der findes dog en fælles standard kaldet Nemhandel, der understøtter hele e-handelsprocessen. Benyttes disse standarder er det muligt at få dine og kundernes systemer til at tale sammen. Læs mere om Nemhandel 

webshop kan tale sammen med kundernes it-system

At Fittings Specialistens onlinesalg endnu kun udgør ca. 25 % af virksomhedens samlede salg, er et godt eksempel på, at virksomhederne (B2B) ikke i lige så høj grad som de private forbrugere (B2C) har taget onlinesalget til sig.

Erfaringerne fra Fittings Specialisten viser dog også, at den elektroniske dokumenthåndtering er afgørende for at få virksomhederne til at overgå til onlinebestilling . Kan din webshop tale sammen med dine kunders it-systemer vil der derfor være en meget større sandsynlighed for, at dine kunder vil foretage onlinebestillinger.

Markedsfør din webshop online

Synlighed på nettet er afgørende for en webshop. Fittings Specialistens webshop startede som en hjemmeside helt tilbage i 1999 og har siden udviklet sig til en webshop. Ifølge Finn Roy er onlinesalget steget uden, at virksomheden har gjort noget for at markedsføre webshoppen online.

Der er dog generelt god grund til at gøre en indsats for at være synlig på nettet. Undersøgelser viser nemlig, at B2B-købsprocessen har ændret sig markant over de sidste par år og at det samme B2B køberen.

Ligesom den private forbruger også størstedelen af B2B-beslutningstagere søgemaskinerne til at finde information omkring deres køb og er allerede godt inde i beslutningsprocessen, inden den første kontakt tages til en potentiel leverandør. Læs mere om online markedsføring.

Læs videre:

Relateret indhold: B2B webshop integration til lagerstyring

Værktøjer

Find en NemHandel-leverandør - løsninger til elektronisk samhandel

Find NemHandel-leverandør

Svar på spørgsmål, få overblik og identificer kritiske fokusområder for din virksomheds digitale udvikling

Prøv #DataForBusiness

Svar på spørgsmål og få en personlig vejledning (10-20 sider) til valg af it-system

Tjek dit it-behov
X

Få tips og nyheder om it

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv bedre klædt på til at udnytte it i din virksomhed.